Ordinær blodsporprøve og rasemesterskap 4-5 september 2015

4. og 5. September arrangerte Aust-Agder Dachshundklubb ordinær blodsporprøve og klubbens rasemesterskap. Det var påmeldt 20 ekvipasjer, fordelt på 6 hunderaser (13 Dachs, 1 Engelsk springer spaniel, 2 Nova scotia duck tolling retriver, 1 Border collie, 1 Beagle og 2 Flat coated retriver)

Etter en regntung uke var det mye vann både i skogen og i Assev vannet. Til tross for at det var strålende vær da sporleggerne var ute på fredag ettermiddag, ble det litt mere vann i løpet av fredagsnatta. Det var jo da hyggelig at sola viste seg på lørdag formiddag.

Etter trekning var det bare å komme i gang. Det er alltid spennende å se og høre kommentarer etter hvert som de to- og firbeinte kommer tilbake fra skogen. Det var visst også mye elg og rådyr i skogen denne lørdagsformiddagen, og noen synes visst at dette er mye mer spennende enn blodspor? Men flere flinke 4-beinte kom seg gjennom sporet. Det ble utdelt til sammen 2×2. premier, og 9×1. premier, hvorav 3×1. premier med HP.

Dagens resultat:
1. prøvevinner ble Nord VCH Working Beauty’s Intecive Ice med fører Geir Skoog.
2. Prøvevinner ble Vesleøksna’s Yaro Milo med fører Alf Helman Espeland. Milo ble dermed også beste Dachs, og AADHK’s Rasemester 2015.
3. Prøvevinner ble Søril’s BS Falana, med fører Elin Gauslaa.
Falana ble med dagens 1.premie m/HP også Norsk ViltsporChampion.

Vi gratulerer alle tre med dagens prestasjoner.

Gjennomføringen av prøven er vi i AADHK veldig fornøyd med, men dette er jo ikke mulig uten alle de som stiller opp og hjelper til på alle mulige måter.
Vi må derfor takke:
Dommere:
Ragnar Aspholm, Frank Sivertsen, Jøran Johnsen, Harald Støyl, Bjørn A Knutsen og Jan Pedersen.
Sporleggere:
Frank Sivertsen, Jan Pedersen, Bente Jonassen, Bjørn A Knutsen, Geir Skoog, Jøran Johnsen, Rune Johnsen, Bjørrn Johannessen, Stig Omundsen, Anders Kals og Mats Strande.

Takk også til Elin, Aslaug og Bente P.J som sørger for god mat og drikke.

Vår sporkomiteleder, Tommy Jakobsen, kunne ikke være tilstede på prøvedagen, men han hadde som vanlig gjort en grundig jobb i forkant, slik at gjennomføringen av prøven gikk som smurt.

Dugnadsviljen i AADHK er stor, og det er mange i klubben som bidrar både på prøver og andre arrangementer gjennom hele året. Vi er også heldige som har låven vår på Assev, og at vi får låne terreng i nærheten. Dette gjør at vi klarer å gjennomføre arrangementer som dagens sporprøve med fornøyde deltagere og gjester.

Takk for en strålende dag!

Ordinær blodsporprøve og rasemesterskap 4-5 september 2015