Årsmøtet i Aust-Agder Dachshundklubb 2015

30.01.2016 var det igjen duket for årsmøte i Aust-Agder Dachshundklubb. 44 feststemte dachshundfrelste møtte opp til trivelig lag i lokalene til Flødevigen Forskningsstasjon på Hisøy utenfor Arendal. Det var andre gang vi hadde årsmøtet her,- et fantastisk flott lokale for årsmøtefesten. Ja, for i AADHK er det FEST når vi har årsmøte!! Når de vanlig årsmøtesakene er unnagjort, er det som vanlig duket for et fantastisk flott koldtbord og drikke, med påfølgende kaker, kaffe, frukt og snacks. Praten går livlig og latteren sitter løst. All honnør til vår fantastisk arrangementskomité som står for mat, drikke, festpynting og lotteri, samt Rune Johansen som ordner med lokalet.
festbord
Under bespisningen er det salg av lodder i vårt etter hvert så berømte årsmøtelotteri. Lotteriet er blitt en «høydare» på våre årsmøter og er blitt kjent for å ha maaaaange og flotte gevinster. Hovedgevinsten kjøper alltid klubben inn og i år var dette en flott jaktjakke (vendbar) til ca 2500,- (med byttelapp). Men i tillegg har flere av medlemmene bidratt med masse flotte gevinster, både selvlagde og sponsede. I år var det spesielt mange flotte hjemmelagde gevinster med dachsemotiver, det være seg luer, votter, bærenett og lyslykter, men også mye annet hjemmelaget som tovede lobber, votter, kransekaker, ved m.m. Tusen takk til alle bidragsytere! Dette er bare sååå fantastisk flott! Vi solgte lodder for over 12000,- kroner!
premiebord
Men før vi kom så langt som til koldtbord og lotteri, skulle årsmøtet gjennomføres. Ordstyrer Harald Støyl geleidet oss profesjonelt gjennom alle årsmøtesakene. Viktigste post på programmet var valget. Det nye styret fikk en fin blanding av både ferske og mer drevne representanter. Dette lover bra for både kontinuitet og fornying. Styret for 2016 ble sammensatt slik:
Eva A-W Ellingsen leder
Line Haakonsen nestleder (ny)
Jøran Johnsen styremedlem
Rune Johansen styremedlem (ny)
Henk de Groot styremedlem (ny)
Frank Sivertsen varamedlem
Unni Slettene varamedlem (ny)

Styret i AADHK 2016: Fra venstre vara Unni Slettene, nestleder Line Haakonsen, leder Eva A-W Ellingsen, styremedlem Henk de Groot, styremedlem Rune Johansen og styremedlem Jøran Johnsen. Varamedlem Frank Sivertsen er ikke med på bildet
Styret i AADHK 2016: Fra venstre vara Unni Slettene, nestleder Line Haakonsen, leder Eva A-W Ellingsen, styremedlem Henk de Groot, styremedlem Rune Johansen og styremedlem Jøran Johnsen. Varamedlem Frank Sivertsen er ikke med på bildet

Etter at årsmøtesakene var unnagjort, ble det utdelt gaver og takk til avgåtte styrerepresentanter, spor- og drev-dommerne, de ukentlige sporleggerne på Assev og arrangementkomitéen. Det ble også utdelt diplomer, medaljer og kritikker fra både spor- og drevprøver. Alf Helman Espeland mottok diplom og premie for Vesteøksna’s Yaro Milo som ble rasemester på vår sporprøve i september.
Agdermester spor (beste hund sammenlagt på de to sporprøvene i mai måned i Aust- og Vest-Agder DHK) ble Aust-Agderhunden Østbo’s Stina, eier Unni Slettene.
Agdermester drev (beste hund sammenlagt på de to drevprøvene i Aust- og Vest-Agder DHK) gikk til Vest-Agder-hunden Lygnas B Lilli, eier Arnt Helge Dragland.
Aust-Agdermester utstilling (beste hund sammenlagt på de to utstillingene i AADHK) gikk til Aust-Agder  hunden, korthår  N SE UCH NVCH Re Atlas av Siradachs, eier Heidi og Knut Kals.
Strihåret dachshund Stuttleggens Gazka, eier Hege og Henk de Groot, Kennel Stuttleggen, Lillesand, fikk plakett og diplom for NDFs jaktavlspris i gull og NDFs viltsporavlspris i gull. Dachshund langhåret Badamtam’s Semiamhoo , eier Eva A-W og Rolf Ellingsen, kennel Søril, Grimstad, fikk plakett og diplom for NDFs viltsporavlspris i bronse.
Årets sporhund AADHK 2015 ble dachshund langhåret Østbo’s Stina, eier Unni Slettene, Herefoss. Denne hunden skal som årets sporhund 2015 representere AADHK på Igsi Gård i 2016.
Årets utstillingshund AADHK 2015 ble dachshund langhåret NJV-15 NV-15 Sørils Lb-Indi, eier og oppdretter Eva A-W og Rolf Ellingsen, Grimstad.
Årets drevhund AADHK 2015 ble dachshund korthåret N SE VCH N DK J(d)CH Bjørn Jegers Dixie, eier Bjørn Johannessen, Nedenes. Denne fikk meget hard konkurranse av dachshund korthåret Bentley til Rune Johansen, Tromøy. Begge hadde lik poengsum, og da sier statuttene våre at yngste hund går foran eldste.

Bildet: Olav Slettene med diplom og seidel for årets sporhund, Bjørn Johannessen med diplom og seidel for årets drevhund og Eva A-W Ellingsen med diplom og seidel for årets utstillingshund
Bildet: Olav Slettene med diplom og seidel for årets sporhund, Bjørn Johannessen med diplom og seidel for årets drevhund og Eva A-W Ellingsen med diplom og seidel for årets utstillingshund

Årets hund AADHK 2015 ble dachshund langhåret SEUCH Sørils Mm-Goldberry, eier Eva A-W og Linda A-W Ellingsen, Grimstad.

Eva A-W Ellingsen med diplom og krystallbolle for Årets hund 2015
Eva A-W Ellingsen med diplom og krystallbolle for Årets hund 2015

Foto: Line Haakonsen og Eva A-W Ellingsen Tekst: Eva A-W Ellingsen